Bitkisel Ayak Bakımı İçin Evde Hazırlanan Kolay ve Ucuz Kürler

Bitkisel Ayak Bakımı İçin Evde Hazırlanan Kolay ve Ucuz Kürler

Bitkisel Ayak Bakımı İçin Evde Hazırlanan Kolay ve Ucuz Kürler


Ayak bakımı için evde hazırlayacağınız kolay ve masrafsız kürler ile ayaklarınıza hak ettiği ilgiyi göstereceksiniz.

 

Evde Ayak Bakımı

Bütün gün ayakta kalan, sürekli yorulan ve bu bağlamda oldukça hassas bir tedaviye ihtiyaç duyan ayaklarımıza gereken özeni pek göstermemekteyiz. Herkesin; bir merkeze gidip, belirli bir miktar para ödedikten sonra ayakları ile alakalı rahatlatıcı bir tedavi alma imkanı pek fazla bulunmamaktadır. Genel anlamda bakıldığında; aslında en dikkat etmemiz ve özen göstermemiz gereken noktalarımızdan biri olan ayaklarımızı pek çok noktada ihmal ediyoruz.

Bu bağlamda bir güzellik merkezinde hizmet alma şansı olmayan ve evindeki imkanlar dahilinde bir bitkisel ayak bakımı senası yapmak isteyen kişiler için oldukça doğal kürler ve maskeler bulunmaktadır. Bu sayede hem kimyasalın kötü etkisinden, ayaklarınız etkilenmeyecek hem de büyük paralar ödemeden, aynı işlemi eviniz konforunda yapabileceksiniz.

Ayaklara bitkisel bakım özellikle doğada bulunan ve tabiat ananın bizlere sunmuş olduğu pek çok şifalı bitkinin belirli oranlarda karıştırılarak, bizlere geri dönmüş halidir. Doğada bulunan neredeyse her bitkinin muhakkak bir işlevi vardır. Burada temel nokta; bu fayda alanını bulabilmek ve bu noktada doğru verimi alacak şekli ile o ürünü kullanabilmektir. Tüm cilt ve vücut ürünlerinde geçerli olan daha doğal içerikli olan ürünlerin, çok daha faydalı olduğu gerçeği ayak bakımı konusunda da aynı şekilde geçerlidir. Bu yüzden de evinizde oldukça kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve sizler için en ucuza mal edebileceğiniz tarifleri sizler için derledik.

 

Bitkisel Ayak Bakımı Maskesi Nelerden Oluşur?

Bitkisel ayak bakımı maskesi konusunda pek çok birbirinden farklı tarifler olabilmektedir. Genel anlamda maskeler; ayakta bir süre kalması ve sonrasında yıkanması ile etkisini gösteren içeriklerdir. Bunlardaki mantık; tıpkı diğer cilt maskelerindeki mantık ile aynıdır.

Doğal içerikli ayak bakım maskeleri ayağı ferahlatan, nefes almasını sağlayan ve yumuşatan birer ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu maskelerden daha kolay ulaşılabilir olması açısından evde yapabileceklerimizi ise şu şekilde sıralayabiliriz;

·İlk maskemiz olarak elma sirkesinin içerisinde bulunduğu bir öneri yapabiliriz. Bu maskeyi haftada 2 defaya kadar kullanabilirsiniz. Bir kabın içerisine 2 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 çorba kaşığı da kili alın. Bu iki bileşeni karıştırın. Sonrasında ayağınıza uygulayın ve bir streç film yardımı ile ayağınızı sarın. 25 ila 30 dakika arasında bir süre bekledikten sonra ılık su yardımı ile ayaklarınızı yıkayabilirsiniz.

 

·Özellikle ayaklarınız için yağlar oldukça etkili olan yöntemler arasındadır. Yapacağınız maskenin içerisine koku giderici lavanta yağı gibi bir yağ dökerseniz de ayağınızdaki nem korunacak ve güzel koku sağlanacaktır.

 

·Vazelin ve limon suyunu karıştırarak, bunları özellikle ayağınızda çatlamış olan bölgelere sürerseniz; çok faydalı bir maske elde etmiş olabilirsiniz.

 

·Bal ve pirinç ununu belirli oranlarda bir kabın içerisine karıştırın. Bu karışımı yine çatlağı bol olan ayağınızdaki bir yere sürün. Sonrasında streç film ile ayağınızı sarın ve yarım saat sonra yıkayın. Yumuşatıcı etkili bu maske ile oldukça kolay ve ucuz bir fırsat elde ederek, güzel bir maske yapabilirsiniz.

Her bakım alanında olduğu gibi ayak bakımında doğal ürünler tercih etmeniz; cildiniz için oldukça yararlı bir işlemler bütünü gerçekleştirmenize yardımcı olur.

 

Ayak Bakımında Doğal Ürünlerin Faydaları Nelerdir?

Ayak bakımında doğal ürünler kullanmak cildin tahriş olma durumunu en aza indirmesi sebebi ile oldukça faydalıdır. Çünkü doğal ürünler; daha hassas içerikli, saf bileşenlerden oluşan ve işlenmemiş yapıdadır. Bu yapısını bozmadan koruyan bir ürünün, sizin cildiniz ile temas etmesi sağlığınız açısından oldukça kıymetlidir.

Evde hazırlanabilecek ayak bakım kürleri ile hem daha kolay hem de daha ucuza bir hizmet sağlayabilirsiniz. Normal bir güzellik markasından alacağınız ayak bakım kürü ya da ayak bakım maskesi; içerisine farklı içeriğe sahip kimyasal maddelerin girmiş olduğu ürünler olacaktır. Ancak evinizde bu kür ve maskeleri yaparsanız, çok daha ekonomik bir çerçevede ayak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Aynı zamanda içerisine ne koyduğunuzu da kendiniz bildiğiniz için daha güvenli bir içerik de temin etmiş olacaksınız.

 

Ayak Bakımında Evde Yapılabilecek Kürler Hangileridir?

Evde yapılabilecek ayak bakım kürleri içerisinde doğal ürünlerin yoğunlukta olduğu yapısı ile sizler için büyük kolaylıklar sunmaktadır. Bu kürlerden en çok fayda sağlayıcı yorum alan kür içerisine pek çok yararı belli bileşenin eklendiği bir karışımdır.

Tarifi ise şöyle;

·Yarım litre sıcak su

·Tuz

·10 damla limon suyu

·1 çay kaşığı gül suyu

·1 çorba kaşığı gliserin

·İsteğe göre lavanta yağı

Tüm bu ürünleri kaynatın. Sonrasında ayaklarınızı, hazırladığınız bu suyun içerisinde 20-25 dakika kadar bekletin. Ayaklarınızın tüm etlerinin yumuşadığını ve özellikle nasır gibi katmanlaşmış kenarlı olan ayak kısımlarınızın daha da toparlandığını göreceksiniz. Tam da bu yumuşamış eti bir ayak fırçası ya da topuk taşı ile ovarsanız; o yumuşamış olan ölü deri ortadan kalkacak ve altındaki saf deriye yer açacaktır.

Ayaklarımız; sürekli ayakkabı ya da çorap içerisinde olması, sık sık hava almaması ve ıslanmaması gibi farklı nedenlerle yoğunluk derecelerine göre farklı olarak zarar görebilmektedir. Kimilerinde bu zararlı etki; kuruluk şeklinde iken, bazılarında ise bu etki direkt olarak mantar oluşumuna kadar gider.

Ayaklarımızı temiz tutmak, eve geldiğimiz gibi ayakları yıkamak, yeterli miktarda bir nem desteği sağlamak gibi tedbirler ile daha ilerlemeden kuruluk, nasır ve sağlıksız görünüm gibi unsurların önüne geçebiliriz. Bu bağlamda yapacak olduğumuz tüm bu doğal kür ve maskeler sayesinde daha da istediğimiz gibi bir pürüzsüz şekle kavuşabiliriz. Her cilt bakım rutininde olduğu gibi ayaklarımız için de muhakkak devamlılık gerektiren bir bakım yapmalıyız.

Sadece tek bir kere ayak bakımı yaparak, bütün bir süre boyunca geçerli olan bir tedavi beklememiz doğru olmayacaktır. Bunun yerine daha düzenli olarak yapmış olacağımız bir doğal ayak bakımı ile uzun vadeli bir korumadan söz etmek daha mümkün hale gelecektir.

Ayak bakım noktasında bir diğer önemli husus ise masajdır. Masaj yordamı ile nemlendiricinin ayağa tam anlamıyla yedirilmesi ve bu nemin korunması oldukça mühimdir. Bu sayede daha uzun süre nemli kalan, hava alan ve insanı daha rahat hissettiren bir bakımdan bahsedebiliriz.

 

ayak izi, ayak bakımı

Doğal Ayak Bakım Kürlerinin Yararları Nelerdir?

Doğal ayak bakım kürlerinin yararları oldukça fazladır. Çünkü doğal olarak evde yapılan ve daha ucuza mal olması ile birlikte daha pratik bir çizgi sunan bu kürler; oldukça içeriği temiz olarak birleştirilmektedir. Bu kürlerin yararlarından bahsedecek olursak;

·Ayakta oluşmuş olan ölü deriyi temizlerler.

·Ayağa tam anlamıyla nefes aldırırlar.

·Yumuşak bir görüntü ve his verirler.

·Kabuklaşmış alanları uzaklaştırırlar.

·Daha temiz bir hissiyat bırakırlar.

·Yeni derinin çıkmasını sağlarlar.

·Ayak üzerindeki derinin nem oranını dengelerler.

·Kurumuş olan ayağı, yeniden canlandırırlar.

Doğal olarak yapılan kürlerin içerisinde pek çok farklı maddeyi de bulundurabilir. Özellikle bazı ürünlere karşı hassasiyet kazanmış olan ciltlerin, bu ürünlere karşı hassasiyeti olup, olmadığına dikkat etmesi gerekmektedir.

Ayak bakımı ile ilgili yayınladığımız bu içerik hekim veya eczacı önerisi yerine geçmez. Ürün veya kategoriler ile ilişklendirilemez. Genel bilgilendirme amacı ile yazılmıştır. Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği'nde bulunan "Sağlık Beyanları" niteliğinde değildir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.