K2 Vitamini Hakkında Bilinmesi Gerekenler

04-07-2018 11:09

K2 Vitamini Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Önemli Bilgi

 

 

• K vitamini, kalbinizi korumak, kemiklerinizi oluşturmak, insülin seviyenizi optimize etmek ve kanınızın pıhtılaşmasına yardımcı olmak için kritik rol oynayan önemli bir yağda çözünen vitamindir.

• K vitamini, D vitamini için önemli bir yardımcıdır ve test edilen hemen hemen herkeste yetersizdir.

• Üç tip K vitaminden K2 vitamini, almak için en iyi formdur. İdeal kaynak fermente edilmiş gıdalardır, fakat vücudunuzun emmesi için yağ ile tüketilmelidir.

• Yakın zamandaki araştırmalar, diğerlerinin yanı sıra, kalp hastalığı, osteoporoz, diyabet, çeşitli kanser türleri ve hatta Alzheimer hastalığının önlenmesinde yeterli K vitamini bulundurmanın önemli olduğunu göstermiştir.

• Belirli sağlık durumlarınız varsa, bir K vitamini takviyesine başlamadan önce sağlık uzmanınıza danışmalısınız.

K vitamini, kan pıhtılaşmasında oynadığı önemli rol için en iyi bilinen yağda çözünen bir vitamindir. Ancak, K vitamini de güçlü kemikler oluşturmak, kalp hastalığını önlemek ve diğer vücut süreçlerinin önemli bir parçası için kesinlikle gereklidir. Aslında, K vitamini bazen "unutulmuş vitamin" olarak adlandırılır çünkü ana faydaları genellikle göz ardı edilir.

Son zamanlardaki kanıtlar K vitamininin D vitamini için önemli bir yardımcı olduğunu göstermektedir ve eğer k vitamini eksikse, vücudunuzda en uygun şekilde çalışmaz. Bildiğiniz gibi, D vitamini genel sağlığınızın önemli bir oyuncusudur.

Yeterli kan pıhtılaşmasını sağlamak için yeterli K'yi almanız yeterlidir. Çeşitli sağlık sorunlarından sizler. Bu yazıda, yeterli K vitaminini kullandığınızdan emin olmanızın 10 önemli nedenini tartışacağım. Aşağıdaki tablo K vitamini eksikliği ile ilişkili olabilecek potansiyel sağlık problemlerini özetlemektedir.

 

 

 

Arteriyel kalsifikasyon, kardiyovasküler hastalık ve varisler

Demans dahil olmak üzere beyin sağlığı sorunları (özellikleri incelenen)

Osteoporoz

Diş çürüğü

Prostat kanseri, akciğer kanseri, karaciğer kanseri ve lösemi

Pnömoni gibi bulaşıcı hastalıklar

 

k2,menak2,k2vitamini 

 


1.Üç K vitamini Türünden Hangisi En İyi?

 

Üç tür K vitamini şunlardır:

1. Vitamin K1 veya phylloquinone, bitkiler, özellikle yeşil sebzelerde doğal olarak bulunur; K1 doğrudan karaciğere gider ve sağlıklı kan pıhtılaşmasına yardımcı olur.

2. Ayrıca, menaquinone olarak adlandırılan Vitamin K2 (mena k2), sizin gastrointestinal kanalınızı hizalayan bakteriler tarafından yapılır; K2, kan damarlarınızın duvarlarına, kemiklerine ve karaciğeriniz dışındaki dokulara doğrudan gider.

3. Vitamin K3 veya menadione, tavsiye etmediğim sentetik bir formdur; Bu sentetik vitamin K3 enjekte edilen bebeklerde toksisitenin meydana geldiğini unutmamak önemlidir.

Takviye için tavsiye ettiğim K vitamini, doğal olarak ve toksik olmayan, KDA'nın 500 katındaki K2 vitamini. Vücudunuzda üretilen ve aynı zamanda fermente gıdalar ile üretilen K2 vitamini, K vitamininin üstün bir formudur. Daha fazla fermente gıda tüketerek K2'nizi arttırmak, seviyenizi arttırmak için en çok istenen yoldur. Doğal K2'de en yüksek gıda, Asya'da tüketilen fermente soya fasulyesi türü olan natto'dur.

 

2.Vitamin K2 Kalbinizi Korur

 

K2 vitamini, koroner arter hastalığında ve kalp yetmezliğinde ortak bir faktör olan arterlerin sertleşmesini önlemeye yardımcı olur. Araştırmalar K2 vitamininin kalsiyumu damar tıkanıklıklarından ve diğer vücut dokularından uzak tutmasına yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Son çalışmalar, K vitamini yerine K1 vitamini ile koroner arterlerdeki kalsifikasyonu önleyen ve böylece kardiyovasküler hastalıkları önleyen K2 vitamini olduğunu göstermektedir.

3. Vitamin K2 Osteoporozu Önlemeye Yardımcı Olur

Sağlıklı kemikler elde etmenin mutlak en iyi yolu, doğal mineralleri en üst düzeye çıkaran taze yeşillik, tüm gıdalarda zengin bir diyettir, böylece vücudunuzun yapması gereken şeyi yapmak için gereken hammaddelere sahip olması gerekir. Vitamin K2, en önemli besinsel müdahalelerden biridir. Kemik yoğunluğunuzu arttırmak için. Kalsiyum ve diğer önemli mineralleri kemik matriksinize takmaya yardımcı olan biyolojik "tutkal" işlevi görür. K2 vitamininin osteoporoza karşı koruyucu etkileri konusunda bazı önemli araştırmalar yapılmıştır:

• Bazı Japon denemeleri, K2 vitamininin kemik kaybını tamamen tersine çevirdiğini ve bazı durumlarda osteoporozlu kişilerde kemik kütlesini bile arttırdığını göstermiştir.

• Yedi Japon denemesinin bir araya getirilmiş kanıtı, vitamin K2 desteğinin vertebral kırıklarda yüzde 60'lık bir düşüş ve kalçada ve diğer vertebral olmayan kırıklarda yüzde 80'lik bir azalma sağladığını göstermektedir.

• Hollanda'daki araştırmacılar, K2 vitamininin kemik yapımını kontrol eden osteokalsin tedavisinde K1 vitamininden üç kat daha etkili olduğunu göstermiştir.

Kemik gücünüz sadece kalsiyumdan daha fazlasına bağlıdır. Kemikler aslında adozen minerallerden daha fazla oluşur. Sadece kalsiyuma odaklanırsanız, kemiklerinizi zayıflatır ve osteoporoz riskini artırırsınız. Bitkisel türevli ise vücudunuzun kalsiyumu doğru bir şekilde kullanması daha olasıdır

4. K vitamini Kanser Önlemeye Yardımcı Olur

Bazı çalışmalar K1 ve K2 vitaminlerinin kansere karşı etkili olduğunu göstermiştir. Aşağıdakileri göz önünde bulundur:

• Eylül 2003'te Uluslararası Onkoloji Dergisi'nde yayınlanan bir çalışma, K2 vitamini ile akciğer kanseri hastalarının tedavi edilmesinin kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığını ve daha önceki çalışmaların lösemi tedavisinde yarar sağladığını ortaya koymuştur. Alternatif Tıp İnceleme 2'de yayınlanan bir Ağustos 2003 çalışmasında, hepatoselülerkarsinoma olarak adlandırılan, karaciğer K1 vitamini alan 30 hasta dahil, altı hastada stabilize edilen hastalık; Yedi hastada kısmi cevap verdi ve diğer yedi karaciğer fonksiyonunu iyileştirdi. 15 hastada anormal protrombinnormalize edildi.

5. K Vitamininin Ek Sağlık Faydaları

 

Araştırmacılar K vitamininin diğer yararlı etkilerini de bulmuşlardır:

• Vitamin K2 eksikliği Alzheimer hastalığına katkıda bulunan bir faktör olabilir ve K2 vitamini takviyesi bunu önlemede yardımcı olabilir.

• K2 vitamini insülin duyarlılığını artırır; Gıdalarından en fazla K2 vitamini alan insanlar, tip 2 diyabet geliştirmede yaklaşık% 20 daha az olasıdır.

• Topikal K vitamini, morarmayı azaltmaya yardımcı olabilir

• K vitamini antioksidan özelliklere sahip olabilir

 

6. K vitamini Yağda Çözünen Bir Vitamindir

 

Bu önemlidir, çünkü bu vitaminin emilmesi için diyet yağı gereklidir. Bu nedenle, vücudunuzun K vitaminini etkili bir şekilde emmesi için, onunla birlikte biraz yağ tüketmeniz gerekir.

 

7. Vitamin K2'nin Gıda Kaynakları

 

Natto gibi fermente gıdalar, tipik olarak insan diyetinde bulunan en yüksek K vitaminine sahiptir ve günlük olarak birkaç miligram K2 vitamini sağlayabilir. Bu seviye, koyu yeşil sebzelerde bulunan miktarı aşıyor. Ne yazık ki, çoğu insan pek çok fermente gıda tüketmiyor. Geleneksel olarak fermente gıdaların diyetinize eklenmesi zorunludur ve yaygın olarak bilinmemesine rağmen, bu gıdaların sağlık yararları muazzamdır.

Gıdalar için kesin K2 değerleri bulmak zordur. Bununla birlikte, aşağıdaki tabloda listelediğim karşılaştırma var. K2'deki diğer yiyecekler arasında sert ve yumuşak peynirler, çiğ tereyağı ve kefir ve lahana turşusu gibi çiğ süt ürünlerinde bulunur. Çoğu ticari amaç içeren sınırlı hayvan besleme işlemlerinden elde edilen pastörize süt ve ürünlerin K2 içeriğinin yüksek OLMADIĞINI ve bundan kaçınılması gerektiğini unutmayın. Sadece çim ile beslenen hayvanlar (hububat değil) doğal olarak yüksek K2 seviyeleri geliştirecektir.

Gıda

Vitamin K2

1 Porsiyon Natto(çin asıllı bitki)

1,000 mcg

Bütün yumurta

197 mcg

Miso(çin asıllı bitki

10-30 mcg

Kuzu veya ördek 1 tabak

6 mcg

Sığır karaciğer 1 bardak

5 mcg

Koyu et hindi 1 bardak

5 mcg

Tavuk karaciğeri 1 bardak

3 mcg

 

k2 vitamini içeren besinler 

 

Kimler K2 Vitaminine İhtiyaç Duyar?


 

Sizde veya ailenizde bir osteoporoz veya kalp hastalığı öyküsü varsa, diyetinize K vitamini eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Unutmayın, gerekli miktarda K vitamini elde etmek için günde bir litreden fazla kolza yeşili yemeniz gerekir. Net olarak, yeşilbaş ve ıspanakların büyük besin faydaları vardır, ancak eğer zaten kalp hastalığınız varsa, biraz ekstra vitamin varsa K damarlarınızın kalsifiye olmadığından emin olmak için basit bir kontrol yaptırın. Eğer sebze yemezseniz ya da yiyeceklerinizden yeterli miktarda K vitamini almıyorsanız, her ne sebeple olursa olsun diyetinize K vitamini eklemeyi düşünebilirsiniz. Aşağıdaki koşullar sizi K vitamini eksikliği riskini arttırabilir:

• Zayıf ya da kısıtlı diyet yeme

• Crohn hastalığı, ülseratif kolit, çölyak hastalığı ve besin emilimine müdahale eden diğer durumlar

• K vitamini depolamasına müdahale eden karaciğer hastalığı

• Geniş spektrumlu antibiyotikler, kolesterol ilaçları ve aspirin gibi ilaçların alınması

 

9. Ne Kadar Vitamin K2 Tüketmeli?

İhtiyacınız olan tüm vitamin K2'yi (yaklaşık 200 mikrogram) günlük 15 gram natto yiyerek alabilirsiniz, ki bu da yarım gramdır. Bu küçük bir miktar ve çok ucuzdur, ancak birçok Türk, tat ve dokusundan zevk almaz.

Eğer natto'nun tadıyla ilgilenmiyorsanız, bir sonraki en iyi şey yüksek kaliteli bir K2 ekidir. Unutmayın, her zaman K vitamini takviyesini yağ ile çözebilmeli ve yağsız olduğu için absorbe etmemelisiniz. Kesin dozun henüz belirlenmemesine rağmen doktorlar yetişkinler için günde 45 mcg ve 185 mcg arasında bir miktar tavsiye eder. .Antikoagülan alırsanız daha yüksek dozlarda dikkatli olmanız gerekir, ancak bu tür ilaçlara karşı genellikle dirençliyseniz günde 150 mcg almanızı öneririm.

 

10. Kimler K Vitamini Almalıdır?

Hamileyseniz veya emziriyorsanız, doktorunuz tarafından özellikle tavsiye edilmedikçe ve izlenmedikçe, K vitamini takviyesinden kaçınılmalıdır (65 mcg). Eğer inme, kalp krizi geçirdiyseniz veya kan pıhtılaşmaya yatkınsanız, ilk önce doktorunuza danışmadan K2 vitamini almamalısınız.


K2 Vitamini hakkında yazılan bu yazımı bilgilendirme amaçlı yabancı kaynaklardan derlenmiştir. Tavsiye veya öneri niteliğinde değildir. Lütfen sağlık problemleriniz vb sorunlarınız için doktorunuza başvurunuz.

Facebook ve instagramda (@syucomtr) bizi takip edin.
K2 vitamini içeren ürünlerimizin kategorisine gıda takviyeleri / vitaminler / k2 vitamini altında ulaşabilirsiniz.

 

kaynak: mercola.com

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.