Makyaj

04-09-2018 15:51
Makyaj

Makyaj

Makyaj, güzel görüntü, yüzdeki kusurları kapatmak gibi birçok amaçlar için kullanılan geçmişten günümüze kadar hayatımızın içinde olan bir işlemdir. Sahne için yapılan ve sanatçıların oynadıkları rolleri yansıtmak içinde yapılan işlem olarak da tanımlanabilir. Günlük yaşantımızda başta bayanlar olmak üzere erkeklerinde makyaj işleminin önemli bir etkene sahiptir. Gözlerde ve kirpiklerde, yanaklar ve dudaklarda renklendirmede çok değişik görüntüler oluşturmaktadır. Güzellik salonlarında yapılan kalıcı veya geçici yapılan makyajlar da gün geçtikçe artış göstermektedir. Makyaj doğru yapıldığı zaman yüzdeki kusurları örterek daha güzel görüntü sağlar. Kötü yapılan makyajlar ise çok kötü sonuçlar verir. Bu sebeple yüzdeki ayrıntılarımızı iyi tanıyarak, kaliteli makyaj ürünleri kullanarak ve gidilen yere göre makyaj seçimi yapılarak daha güzel ve olumlu sonuçlar görülecektir. Makyaj tarih olarak milattan önceye dayanmaktadır. Mısırlı, Asurlu bayan ve erkekler gözlerine kalem sürerek geçmişten günümüze kadar gelen bilgiler arasındadır. Makyajın birçok çeşidi bulunmaktadır. Örnek olarak normal bir günde günlük makyaj yapılması, gece dışarı çıkılacaksa gece makyajı yapmak daha iyi olur. Düğün gününde birçok koşuşturma içerisinde makyajın bozulmaması için porselen makyaj yapmak daha iyi olur. Dizilerde yer alan karakterler ise dizi makyajı yapması daha güzel görüntü sağlar. Bu tür sebeplere dayanarak makyajın bir sanat dalı olarak her türlü olay karşısında daha uyumlu bir şekilde yapılarak olumlu sonuçlara ulaşıldığı görülmektedir.

 

makyaj 

 

Makyaj çeşitleri

Porselen makyaj

Porselen makyaj kaliteli makyaj malzemeleri ile cildi tamamen yapılandırarak hemen hemen cildi yeniden meydana getirir. Porselen cilt etkisi yaratan malzemeler, böyle bir makyaja uygun kremler, fondötenler bu makyajın en belirleyici etkenleri olarak da bilinir. Yüzde çok fazla kalan bu makyaj çeşidi özel gün veya gecenin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Porselen makyajla beraber ciltte olan kusurları daha uzun süre saklayarak ortadan kaldırılabilir.

Günlük makyaj

Günlük makyaj hafif makyaj olarak da bilinmektedir. Ciltteki kusurları az pudra ile kapatabilir. Gözlerdeki kirpiklere rimel sürmek daha çok tercih edilen uygulamadır. İstenilen seçime uygun natürel renklerde far kullanmak değişik bir görüntü sağlar. Dudak ta daha hafif tonlar tercih edilmelidir. Yakın arkadaşınızla bir mekânda çay içerken, market alışverişinde veya gezintiye çıkarken kullanılan makyaj türüdür.

Gece makyajı

Gece makyajı tonlar belirginlik gösterir. Amaç olarak yüzdeki hatları daha ön plana çıkarmaktır. Kirpikleri dolgun gösteren rimel, yanaklara yapılan fondöten ve dudağa sürülen ruj belirgin ve koyu tonlardadır. Bu makyaj çeşidinde koyu tonlar kullanıldığı için daha çok düğün ve çeşitli özel günlerde kullanılır.

Show makyajı

Show makyajı duygu veya düşünceyi ifade edeceği için fazla ağır olmaktadır. Cilde uygulanan renkler canlı ve kişilerin dikkatini çekecek şekilde olmasıdır. Bu makyajı yapan kişiler yüzlerinde farklı renklerde kapatıcı ve aydınlatıcılar, bakıldığı zaman farklı bir görüntü sağlar. Bu makyajda amaç kişilerin beğenisini toplamaktır. Bundan dolayı uzun sürede hazırlanmaktadır.

Dizi makyajı

Dizi karakterlerinin yüzleri ve makyajları kusursuz bir görüntü yaratması sağlanmalıdır. İzlenildiği zaman göze fazla güzel ve ışıltılı bir görüntü sağlanmalıdır. Çünkü bütün oyuncuların kusursuz güzellikte olması değil olan güzelliğin yapılan makyajla ön plana çıkarmaktır. Makyözlerin yaptığı makyajla güzel bir görüntü sağlanılarak ciltteki kusurlar kapatılır. Dizi makyajının güzel görünmesini etkileyen diğer bir etkende yapılan ışıklardır. Çirkin görünümleri kapatarak güzel bir görüntü meydana gelebilen ışık oyunları yapılarak dizi makyajını önemliliğini ortaya koymaktadır.

Kalıcı makyaj

Kalıcı makyaj yapmayı seven fakat bunarağmen zaman ayırmakta zorlanan, daima güzel görünmek isteyenler için uygun bir işlemdir. Kaşları öne çıkararak, kirpiklere rimel sürülerek gözleri daha etkili hale getirerek farklı işlemlerle yapılan işlemdir.

Resmi makyaj

Resmi makyaj işe giderken, toplantılara katılırken yapılan bir makyaj türüdür. Cildinizi temizleyerek su içeren kremler kullanılmalıdır.

Makyaj yaparken nelere dikkat edilmeli

Makyaj ürünlerinin kaliteliği: kullanılan ürünlerin olabildiğince doğal olması önemlidir. Kimyasal maddelerden yapılan ürünlerden uzak durulmalıdır.

Makyaj ürünlerinin doğru kullanılması

Sürekli makyaj tazelemek istemiyorsanız ve cildinizin daha az zarar görmesini istiyorsanız cildinize ilk başta baz kullanmak daha doğru olur.

Gece makyaj yapmak veya barındırmak yüze çok zarar vermektedir. Aynı şekilde sabah kalkar kalmaz yüzü temizlemeden yapılan makyaj yüze çok fazla zarar verir.

Makyaj sonrası cilt temizliği çok önemlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.