Sağlıklı Yaşam Tüyoları

29-08-2018 09:13
Sağlıklı Yaşam Tüyoları

Daha uzun nasıl yaşarız

Sağlığımızın ve canlılığımızın bazı yönleri, genlerimiz ve annemizin hamilelik sırasındaki davranışlarına bağlıdır, ancak fitness, diyet ve kilo dahil birçok yaşam tarzı faktörü, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilme yeteneğimizi etkiler.

Gençken Başlamak

Doğmadan önce bile, sağlığımız annemizin yaşam tarzı seçimlerinden etkilenebilir. Birçok çalışma, bir anne adayının yüksek oranda stresli olduğu durumlarda, bu durumun bebeğini etkileyebileceğini ve daha sonra yaşamlarında daha az stresle başa çıkabileceğini göstermiştir.Hamilelik sırasında alkol tüketimi bebeklerde fetal alkol sendromuna yol açabilir - bu da yaşam boyu öğrenme engelinin yanı sıra fiziksel sorunlara da neden olabilir. Sigara içmek gelişimlerini de etkileyebilir. Araştırmalar ayrıca hamile bir kadının diyetinin, doğmamış bebeğin DNA'sını değiştirerek çocuğunun obezite riskini artırabileceğini de öne sürmektedir.Mutlu bir çocukluğa sahip olmak, uzun ömürlü olmamızı sağlayabilir, çünkü bir çalışma gençkenmutsuz olanların yetişkin olanlara kıyasla kalp hastalığı riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir.Güneş ışığı D vitamini açısından önemli bir kaynak olduğu için, dışarıya çıkmak da önemlidir. Şu anda, dört çocuktan biri, güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olmalarını sağlayan bu vitamine yeteri miktarda sahip değiller. D vitamini vücudumuzun kalsiyum ve fosforu emmesine yardımcı olur.

 

sağlıklı yaşam, sağlıklı yaşıyoruz 


Egzersizlerin faydaları

 

Ev ve aile hayatının baskıları, egzersiz yapmak için çok az zaman olduğu hissi uyandırabilir. Egzersiz yapmak için kilo vermenin yanı sıra sağlıklı kalmak için birçok sebep vardır:

·Egzersiz daha sağlıklı bir kalp demektir, çünkü yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi çeşitli kardiyovasküler riskleri azaltır.

·Fiziksel olarak aktif olmak, iyi bir zihin sağlığını destekleyebilir ve stres, anksiyete ve hatta depresyonun yönetilmesine yardımcı olabilir.

·Düzenli egzersiz, ideal kiloyu elde etmenize ve korumanıza ve diyabete yakalanma riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.

·Kemik yoğunluğunun arttırılmasında ve osteoporoza karşı korunmada iyidir.

Kemik sağlığı

Çocuklukta kemiklerimiz kuvvetlidir ve kırıldığında genellikle hızlı bir şekilde kendilerini onarırlar. Yaşlandıkça bu süreç yavaşlar ve eklemlerimiz zayıf ve kırılgan hale gelirler.Yaşlanmanın normal bir parçası olan 30'lu yaşların ortalarından kemik yoğunluğunu kaybetmeye başlarız.Kalsiyum açısından zengin bir diyete sahip olmak ve sıklıkla egzersiz gibi yaşam tarzı faktörleri, kemikleri sağlıklı tutabilir ve kırılma riskini en aza indirebilir. Güneş ışığına maruz kalma aynı zamanda D vitamini düzeylerini yükseltmek için de çok önemlidir.

Sosyal olarak aktif kalmak

Hepimiz arkadaşların mutlu bir yaşam için önemli olduğunu biliyoruz, ama yakın zamanda bilim insanları arkadaşlığın aslında daha uzun yaşamamıza yardımcı olabileceğini keşfetti.Yalnızlık üzerine yapılan çalışmalar, sosyal izolasyonun yaşlı insanlarda daha yüksek oranda ölüm ile ilişkili olduğunu ve yalnızlığın yaşlıların "gizli katili” olduğunu bulmuştur.Benzer bir şekilde, araştırma, evlenen insanların bekar olanlardan daha uzun yaşadığını göstermiştir. Araştırmacılar, evlenenlerin daha iyi sosyal destek ağlarına sahip olduklarını ve izolasyon riskini en aza indirdiklerini düşünüyorlar.

Abur cubur yemek

İyi bir diyet, genel olarak sağlığımız için bir merkezidir, ancak belirli yiyecek ve içeceklerden kaçınmak hayatınızı uzatmanıza yardımcı olabilir. Basit karbonhidratlar (şekerler) veya yağlar gibiçok fazla yüksek kalorili yiyecekler yemek kilo almanıza ya da obeziteye yol açabilir.

Tuz alımını azaltmak da kalbinizi sağlıklı tutmak için önemlidir, çünkü çok fazla tuz tüketmek yüksek tansiyona yol açabilir - bu da kalp yetmezliğine, felce ve diğer komplikasyonlara neden olabilir.

Çok fazla alkol almanın da sağlığımız üzerinde yıkıcı etkileri olabilir - sadece bizi ertesi gün bir kalıntı ile bırakmaz, aynı zamanda düzenli olarak önerilen alım miktarından fazla içilmesi de vücudun iç organlarına uzun sürede zarar verebilir.

Sigara içmek 50'den fazla ciddi sağlık durumu riskini artırır. Akciğer kanserlerinin yaklaşık% 90'ına neden olur, kalbinize ve kan dolaşımınıza zarar verir, solunum koşullarını kötüleştirir ve doğurganlığı etkiler.

Sonuç

Yaşlanmaya ilişkin birçok araştırma telomerlerin rolüne odaklanmıştır. Bunlar kromozomların sonunda bulunan ve bazen ayakkabı bağlarının uçlarına benzeyen koruyucu uçlardır. Onların rolü, kromozomun sonunu korumak ve hücre bölünmesi sırasında genetik bilginin kaybolmasını önlemektir.Hücrelerimiz her bölüştüğünde telomerlerimizin uçları kısalıyor. Sonunda çok kısa olurlar, hücrelerimizin bölünmesini engeller, bu da hücrelerin nasıl öldüğünü gösterir.Çalışmalar, daha uzun telomerlerin daha uzun bir yaşam süresiyle bağlantılı olduğunu, daha kısa telomerlerin ise kalp hastalığı ve bunama gibi hastalıklarla bağlantılı olduğunu ortaya koymuştur. Daha uzun telomerlerin yeni nesil tarafından da miras alınabilir.

Belki bir gün gelecekte, ne kadar yaşayacağımızı tahmin edebileceğiz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.