Spor Salonları

27-08-2018 10:37
Spor Salonları

Spor salonu

 

Kilo vermek zayıflamaktan sonra yapacağımız en güzel şey herhâlde spora devam etmek ve sağlıklı bir yaşam için çabalamak.

Yalnız dış görünüş için değil psikolojimizin ve sosyal yaşantımız içinde bir çok yararını görebileceğimiz sporun iç organlarımız düzenini ve mutluluğunu korumak için bize sunulan bir nimet.

Cildimizin sağlığını bile hemen hemen spor yapmaya borçlu olduğumuz şu dönemler de spor yapabilecek rahat ortamları tercih etmek önemli.

Yapacağınız sporda sizi iyi yönlendirebilecek eğitmenlere ve çevreye ihtiyaç duyacaksınız.

Çünkü arkadaş çevrenizin hemen pes eden zaten zayıfım fiziğim düzgün neden spor yapayım tarzı düşünceler ile dolu arkadaşlar ile dolu olması sizin şevkinizi kırmak için hiç durmayacakları anlamına geliyor.

Gerçekten sağlığını düşünen insanlar ile spora gitmek oldukça farklı olacaktır.

İyi bit eğitmen ise size boş ve işe yaramayacak egzersiz yaptırmak yerine vücudunuzun yağ oranını protein oranını bilip sizin için en iyi egzersizleri söyleyebilecek düzeydeki eğitmendir.

Diyet listeniz ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiye daha doğrusu harcamanız gereken enerjiyi hesaplayarak doğru spor hareketlerini, doğru yapabilmeniz için size eşlik edebilmeli.

Maddi çıkarlardan ziyade gerçekten karşısındaki kişinin sağlığını düşünen bir dimağa sahip olmalı.

Bunun için de düzgün bir kadroya sahip olan spor salonu tercih etmek gerekir.

 

spor salonu, sporcu ürünleri


Peki spor salonu tercih ederken nelere nasıl dikkat etmeliyiz?

 

Spor salonu seçerken öncelikle lokasyonun uygun olmasına dikkat edilmeli. Spor salonunun işinize veya evinize yakın olması sizin için avantaj sağlayacaktır. Bunlardan en önemlisi spor salnununa devamlılığınız için size yardımcı olacaktır.

Spor salonunda yeteri kadar ekipman olup olmadığını yeteri kadar uzman antrenörün olup olmadığını çeşitli aktivitelerin ne kadar ve nasıl olduğuna bakılmalı.

Ve spor salonu çevresinin yerleşkesinin nasıl olduğuna, otoparkının ve soyunma odalarının yeterliliğinin bilinmesi önemlidir.

Hijyeninin havalandırmasının ve ısıtma soğutma imkanlarının genel olarak değerlendirilmesi gerekir.

Bu kriterleri değerlendirdikten sonra seçtiğiniz spor salonu daha doğru bir tercih yapmanıza yardımcı olacaktır.

Spor salonu tercihinde bulunurken size anlatılan ve söylenenler ile direkt seçim yapmaktan ziyade çevredekilerin düşüncelerini de önemseyip ama kendinizin de araştırma yapıp uygun bulduğunuz yeri tercih etmeniz önemli.

Belli basın ve yayın organları ile araştırıp hatta salonun kendisine ve seçim yapacağınız diğer seçeneklere tek tek uğrayıp bakmanız daha iyi olacaktır.

Hijyen olarak temiz olması ve antrenör başına kaç tane üye düştüğü veyahut duş kabinlerinin olması yeterli ve gerekli malzemelerin olup olmadığını arayarak da öğrenmeyi deneyebilirsiniz.

Bu gibi sorulara ve bütçenize uygun bir yanıt aldıktan sonrauygun bir salonu seçebilirsiniz.

Spor salonunda mutlaka olması gereken aletler nelerdir?

Spor salonunda bulunan aletlerin niteliği ve bakım durumları oldukça önemlidir. Makinelerin kullanım sürelerinin ne kadar olduğu ve bakımlarının ne zaman nasıl yapıldığı önemlidir.

Herhangi bir bakımın aksaması halinde spor kazalarının meydana gelmesi olası durumlardandır.

Ve sağlığınızı riske atacak kazalara sebebiyet verebilir. Kaç senedir ekipmanların kullanıldığı gibi sorulara yanıt olmaya çalışmakta fayda var.

Salonda kardiyo ekipmanlarının bulunması önemli. Kardiyo ekipmanlarından sonra vücudunuzdaki her kas bölgesini ayrı ayrı çalıştıracak serbest bir çalışma alanının olmasında fayda var.

Spor salonunda nasıl giyilmeli ne tür spor ayakkabısı tercih edilmeli?

Hareket edileceğini düşünürsek kolay hareket etmenizi sağlayacak dizin hemen üstünde biten rahat bir şort tercih edebilirsiniz.

İnce emici bir pamuk veya polyester gibi delikli yapısı olan tişörtler ya da sweatshirt giyerek rahat olabilirsiniz.

Elastik yapılı kıyafetler olası kıyafet kazalarına önlem olacaktır. Kardiyo gibi antrenmanlar yapacaksanız koşu ayakkabısına sahip olduğunuza emin olun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.