Magnezyum Malat Nedir?

24-08-2018 19:11

Magnezyum Malat

Magnezyum malat, elementel magnezyumun malik asit ile birleştirilmesiyle elde edilen bir magnezyum türüdür. Bu, malik asitin bir magnezyum tuzu olarak kabul edilir ve diğer magnezyum biçimlerine göre bazı avantajlar sunar. Magnezyum vücudumuzda sindirimden beyin sağlığına kadar yüzlerce işlemi kontrol etmeye yardımcı olur. Magnezyum, birçok besinin emiliminde rol alan bir kofaktördür ve farklı tiplerde magnezyum, farklı türden faydalar sunar. Bu spesifik magnezyum tipinin, doğal enerji seviyelerini desteklemek için kolayca emildiği ve uygun olduğu gösterilmiştir.

magnezyum malat

Malik Asid ve Magnezyum

Magnezyum malat, emilimi arttırdığı bilinen malik asit ve magnezyumun bir kombinasyonudur. Malik asit, portakal gibi birçok meyvede bulunur ve birçok önemli sağlık açısındanfaydaya sahiptir. Magnezyum oksit gibi magnezyum formları ağırlıkça elementer magnezyum sunar - ancak bunlar insan vücudu tarafından zayıf bir şekilde emilirler. Magnezyum Malat ve Dimagnezyum Malat gibi bileşikler, organik bir magnezyum formu (bazen bir magnezyum tuzu olarak adlandırılır) üretmek için bir malik asit bileşiği ile bağlanmış elementer magnezyumdan oluşur. Bu tip bir bileşik diyare gibi yan etkilerden önce daha fazla magnezyum emilmesini sağlar. Magnezyum Malat, çeşitli nedenlerle diğer magnezyum formlarına göre tercih edilen bir seçenektir. Magnezyum glisinat, lisinat veya glukara gibi birçok amino asit şelat formundan daha ucuzdur ancak yine de oksitler ve sülfatlardan daha yüksek bir biyoyararlanım seviyesi sunmaktadır. Magnezyum malat ayrıca hücresel enerji üretiminin (KrebsDöngüsü) ve alüminyum gibi ağır metallerin şelatlanması gibi malik asitin faydalarını da sunmaktadır.

Magnezyumun Önemi

İnsanlarda, magnezyum, birincil enerji kaynağımız olarak kabul edilen AdenozinTrifosfat (ATP) kullanan tüm süreçlerde yer alır. ATP, farklı tipteki hücreler arasında aktarılabilen ve glikoliz gibi süreçler yoluyla üretilebilen evrensel bir enerji molekülü gibidir.Magnezyum, şelat olarak bilinen bileşikler oluşturma yeteneğine sahiptir.Magnezyum, vücudumuzdaki hücre içi enerjiyi etkili bir şekilde transfer etmesine izin veren ATP şelatları oluşturabilir.Hangi magnezyum takviyelerinin size en çok fayda sağlayabileceğini düşünürken, hangi tür molekül magnezyumunun bir araya getirildiğini düşünmek en iyisidir. Bu durumda, malik asitin, özellikle ağrı azaltma ve enerji üretimi olmak üzere birçok dikkate değer sağlığa yarar sağladığı gösterilmiştir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.